A ProInterier Kft. egyik újonnan befejezett projektje a Vital Business Center irodaházban kapott helyet, ahol nora gumiburkolatok kerültek beépítésre. Nagyon látványos és szakmai szempontból is példás munka volt ez számunkra, boldogok vagyunk, hogy részt vehettünk benne.

A Vital Business Center mindig odafigyel bérlői kényelmére, jólétére, biztonságára. A Stay In Hungary Kft. csapatát kérték fel a felújításához szükséges tervek elkészítésére és ennek kivitelezésére, a megfelelő szakemberek bevonásával.

A Stay in Hungary csapata a tervezéskor a német gyártmányú, Magyarországon kizárólag a ProInterier Kft. által forgalmazott nora gumiburkolatot álmodta meg a negyedik emeleten található kávézóba, konyhába és a mellékhelyiségekbe is. A konyhában nemcsak járófelületként jelenik meg, hanem a munkapult  hátfalának burkolatát is ebből alakították ki. A kivitelezésre pedig a ConNext Hungary Kft.-t és a Dunativ FM Kft.-t kérte fel.

Mi, a ProInteriernél azért örültünk különösen a felkérésnek, mert viszonylag ritkán van lehetőségünk színeiben és formáiban is ilyen komplex padlóburkolat megszületésében részt venni. Az eredménnyel nemcsak mi, hanem a tervező és ami a legfontosabb, a megrendelő is nagyon elégedett. Technikai adottságai miatt a gumi a lehető legjobb választás volt. Egyrészt sűrű, zárt felületének köszönhetően rendkívül tartós és kopásálló, másrészt nagyon egyszerűen és hatékonyan tisztán tartható. Esztétikai szempontból nagy előnye, hogy tömítésmentesen  installálható, így egy teljesen egybefüggő, homogén felület alakítható ki.

Az azonban nem mindegy, hogy mi van a burkolat alatt. Az emeletek felújításakor az első megoldandó feladat a bontható álpadló cseréje volt. Elsőre azt gondolnánk, micsoda pazarlás ez, és talán felesleges is, mert a bontható álpadló, mint ahogy nevéből is adódik, hasznos része az épületnek, ha valamilyen oknál fogva hozzá kell férni az alatta futó kábelekhez, vezetékekhez.

Ilyen esetben mindig mérlegelnie kell a megrendelőnek mihez ragaszkodik jobban: a kiválasztott, megtervezett burkolathoz vagy a már meglévő technikai adottságokhoz. Rossz döntés nem létezik, a kivitelezőnek egyszerűen csak meg kell találnia, hogyan tudja a megrendelő kéréseit a megfelelő műszaki eljárásokkal kiépíteni.

Jelen esetben a nora burkolat volt az origó, ami teljesen érhető, hiszen ez a leglátványosabb része az emeletnek. A Stay in Hungary kivitelező csapata figyelembe vette, hogy a nora gumiburkolat alá nedvszívó aljzat lerakása szükséges, valamint hogy nem bontható álpadlóra kell cserélni a meglévő bonthatót. Így a csúsztatott alátét helyett aljzatkiegyenlítőt alkalmaztak és kiváló minőségű diszperziós ragasztóval fektették le a gumiburkolatot. Ugyanis a javallott technológiai utasítás betartása minden esetben elengedhetetlen, a gyártó, a forgalmazó, és a kivitelező is csak így tud garanciát vállalni termékeire, munkájára.

A projekt egyik legérdekesebb pontja a Nanavízió tervező csapat által megálmodott geometriai minták kivágásának megvalósítása volt. Ebben kért segítséget a ProInterier Kft-től a kivitelező, mi pedig jelen esetben a vízsugaras vágást javasoltuk. Korábbi együttműködésekből ismert partnerünket, a Woldem Kft.-t ajánlottuk. A burkolati tervek alapján ők készítették el a 4 féle színből álló noraplan ® uni típusú gumiburkolatok formára vágását.

A képek magukért beszélnek, az eredmény fantasztikus lett – gyönyörű gumipadló, elégedett vevő és egy büszke szakmai csapat. Köszönjük a közös munkát és a megbízást.