A nora® Systems GmbH a gumi padlóburkolatok globális piacvezetője. Kiváló minőségű, rugalmas padlóburkolatokat és formalépcsőket, valamint tartozékokat fejleszt, gyárt és értékesít az egész világon.

Történelem – A vállalatot 1849-ben alapították Freudenberg Group néven, székhelye és gyára Weinheimben, Németországban található. Fő profilja a kezdetekben gumi tömítések, később cipőtalpak gyártása volt, 1950-ben álltak át a padlóburkolatokra. A termék ekkor kapta a nora nevet, a cég azonban csak 2007-ben lett nora® systems GmbH. 2018-ban az amerikai Interface modulszőnyeg gyártó vállalat felvásárolta. Ezáltal az Interface szortimentje kibővült és a világ vezető meleg padlóburkolat gyártó és értékesítő vállalatává vált.

Alapanyag – A nora® gumiburkolatok alkotóelemeit nagyrészt a természetből nyerik ki. Ilyen fő alkotó a jó minőségű ipari és természetes kaucsuk, mely egyedülálló tulajdonságainak köszönhetően sokáig ellenáll az erős terheléseknek anélkül, hogy az a minőség rovására menne.

A színezők is mind természetes és környezetbarát anyagok, melyek nem tartalmaznak nehézfémeket vagy más toxikus elemeket. Ezen túlmenően a nora® burkolatok nem tartalmaznak lágyítószereket (ftalátokat), halogéneket és PVC mentesek.

Hosszú évek kutató munkája és a mérnökök szaktudása révén a nora® padlóburkolatok tulajdonságai követték az ügyfelek igényeit és a biztonsági előírásokat: magas csúszásgátló tulajdonság, alacsony gyúlékonyság, rendkívül ergonomikus, valamint lépészaj csökkentő tulajdonság.

A vállalat számára létkérdés a fenntarthatóság, ezért igyekeznek minél kevesebb hulladékot termelni. Ennek okán, a gyártás során keletkezett melléktermékeket, mint például nyesedékek, gumipor illetve gyártási maradék design elemként vagy töltőanyagként ismételten felhasználják.

A gumiburkolatok életciklusa mintegy 30 évre tehető, így hosszú távú megoldást jelentenek. Alkalmazásukkal radikálisan csökkenthető az általános igénybevétel által generált gyakori padlóburkolat csere. Egyedülálló, tömör, nem porózus felületük, melyet a gyártási folyamat szerves részét képző vulkanizálás garantál, kiküszöböli a viaszolás, valamint bevonatok alkalmazását, továbbá karbantartásukhoz sem szükséges erős kemikáliákat alkalmazni.  A vállalat kiemelt hangsúlyt fektet a környezet megóvására. Az energia-hatékonyság és a környezetbarát termelés központi szerepet töltenek be a cég életében, ami magába foglalja a fenntartható nyersanyag-beszerzést és számtalan alkotóelem zöld logisztikáját és a megújuló energiaforrások használatát is.

Típusok, Piaci szegmensek –A nora® választéka két nagy termékcsaládból áll: norament® és noraplan®. Színpalettája háromszáznál is több opciót tartalmaz, emellett forma- és felülettervezési lehetőségei még tovább bővítik a kínálatot. Lehet a felület sima vagy klasszikus gombmintás, kalapácsütéses vagy relief-szerkezetű, akár egyszínű vagy granulátum- mintázatú, a gyakorlatban mindegyik a forma, funkcionalitás, gazdaságosság és környezetbarát tulajdonságok együttesével szerez pluszpontokat. A nora® systems világpiaci vezetőként sok éve meghatározó szerepet játszik a gumi padlóburkolatok fejlesztésében. Több mint 120 ország számos épületében bizonyítják nap, mint nap kiválóságukat.

Például kórházakban, egészségügyi intézményekben, ahol az olyan steril környezetekben, mint egy műtő, a legmagasabb higiéniai követelményeknek kell megfelelniük. Iskolákban, óvodákban, ahol a természetes, kellemes hangulat és az egészséges beltéri levegő játszik fontos szerepet. Repülőtereken, pályaudvarokon, olyan középületekben, ahol naponta milliók fordulnak meg, ezért a nagy forgalom miatt óriási ellenállóképességre van szükség. Iroda- és közigazgatási épületekben, üzletekben, fitnesztermekben, elektronikai gyárakban, ipari üzemek gyártósorain, melyek esetében speciális előírásoknak és szabványoknak kell megfelelniük. Lakóépületekben, buszokon, vonatokon és hajókon.

Több, mint értékesítés – A vállalat kiemelt célja a fenntartható működésen kívül, hogy ügyfeleinek teljes körű szolgáltatást és segítséget nyújtson, ne csak a vásárlás ideje alatt, hanem később a felhasználáskor is. A magas minőségű gumiburkolat mellett elérhető saját márkás installációs és kiegészítő termékek széles választéka, valamint az ügyfélközpontú és közvetlen projektmanagement lehetővé teszi, hogy a nora évtizedek óta a piac meghatározó szereplője lehessen.

A több évtizedes szakértelem eredménye a legmagasabb színvonalú, kiváló minőségű termékek, melyek minden igénynek megfelelnek.

Magyarországon a ProInterier Kft. a nora gumiburkolatok kizárólagos forgalmazója. Bővebb információkat a www.norahungary.hu oldalon talál.