Az Interface® globális padlóburkolati vállalat – mely a fenntarthatóság terén világszinten vezető szerepet tölt be – bővíti a nora® lépcsőportfólióját a norament® 926 arago termékcsaláddal, mely modern, szabálytalan márvány mintázatú részletekkel, különleges esztétikai hatást alkot.

Az előregyártott egy darabból álló norament® lépcső egyetlen elemként kombinálja a lépcsőéleket, járólapot és homlokfelületet. Bármilyen közegbe tökéletesen illeszkedik, a középületek és ipari megoldásoktól kezdve az oktatási intézményeken keresztül, az állami-, vagy nonprofit szervezetek tulajdonában lévő és különböző rendeltetésű épületeken át, egészen az egészségügyi intézményekig. Opcionálisan a lépcsőket további jelző- vagy biztonsági csíkokkal lehet felszerelni.

Bővülő tervezési lehetőségek

Az norament® 926 arago új formalépcső modern dizájnnal bővíti a jelenlegi lépcsőrendszer portfóliót. „Ezzel az új dizájnnal most több lehetőségünk van arra, hogy támogassuk ügyfeleinket, akik modern dizájnelem megoldásokat keresnek – bármely szegmensben -, miközben a lépcsőfokok funkcionalitása és tartóssága biztosítva van” – mondta Dirk Oswald, a nora termék- és márkamenedzsment vezetője. Minden norament® 926 arago lépcsőelemet lapos, egyirányba mutató domborzati szerkezet jellemzi, és a finom szemcsemintázatnak és modern márványos erezetnek köszönhetően minden csempe egyedi mintázatú. A színpaletta hat klasszikus szürke árnyalatból áll, amelyek tökéletesen támogatják a modern megjelenést.

Jelző- és biztonsági csíkok

A norament® 926 arago lépcsőfokok különböző szélességű, színű és csúszási osztályba tartozó jelző- vagy biztonsági csíkokkal szerelhetőek fel a futófelületen és a lépcsőél területén egyaránt. A kontrasztos jelzőcsíkok segítenek javítani a lépcsőfokok láthatóságát – a kezdő lépcsőfoktól a legutolsóig -, és jól láthatóvá teszik a lépés elejét és végét egyaránt. Mind a lépcsők, mind a biztonsági csíkok különösen nagy csúszásállóságot kínálnak, segítenek csökkenteni a balesetek kockázatát. A jelző- és biztonsági csíkok alapkivitelben két, három, négy vagy öt centiméteres szélességben kaphatók, vagy foszforeszkáló jelcsíkokként két centiméterben. Az illeszkedő szegélylécek és lépcsőszögek kiegészítik a norament® 926 arago lépcsőfokokat és biztosítják a sokoldalú, kellően eredményes megjelenést.

Bizonyított nora értékek

A sűrű, zárt felület rendkívül tartóssá és könnyen karbantarthatóvá teszi a lépcsőburkolatokat, sokéves használat után is megőrizve megjelenését, még a nagy forgalmú területeken is. Ezenkívül az új mintázattal ellátott lépcső magas csúszásállóságot is biztosít, R10 besorolást (DIN 51130 szerint) kapva. A nora gumi padlóburkolatok jelentősen javíthatják az akusztikát is, akár 20 dB-ig is javíthatják a lépészajt.

Tartós rugalmasságuk miatt kisebb az ütőhang képződése, mint egy keményebb padlón. Ez minimalizálja a zavaró zajokat (például a sarokcsattanást vagy a kocsik gördülését), és észrevehetően javítja a helyiség akusztikáját is. „Az új lépcsőelemek tökéletesen kiegészítik a már meglévő portfóliót. Az ügyfelek funkcionális szinten választják lépcsőelemeinket, valamint, hogy modern megjelenést biztosítanak a tervezésorientált területeken.” – összegezte Oswald.

A norament® 926 arago lépcsők, mint minden Interface által forgalmazott padlótermék – szőnyeg, LVT, valamint gumiburkolatok – a Carbon Neutral Floors ™ program révén szén-dioxid semleges termékeknek vannak nyilvánítva, ami az ügyfelek számára nem jelent külön költséget. A weinheimi gumigyár folyamatosan azon dolgozik, hogy elkerülje, vagy csökkentse a CO₂-kibocsátást, és ezáltal tovább csökkentse saját CO₂-lábnyomát. Az önellátás nélküli CO₂ -kibocsátást az éghajlatvédelmi projektek finanszírozásával történő kibocsátáscsökkentési tanúsítványok beszerzésével kompenzálják.

Ha többet szeretne megtudni a norament® 926 arago lépcsőkről, látogasson el a termék weboldalára.

Copyright detail pictures: Elmar Witt, Copyright all other images: nora

A nora rendszerekről

A nora az Interface gumipadló márkája, amelyet közel 70 éve gyártanak Németországban. A nora prémium gumi fenntartható padlózattal segíti a különböző tevékenységek megvalósulását, ilyen például a hatékonyság, az egészség, a biztonság és a közérzet javítása, megkönnyíti a karbantartást, csökkenti a zajt, és további kényelmet nyújt a lábaknak is.

Az Interface egy globális, padlóburkolatokat gyártó és forgalmazó vállalat, amely szénsemleges szőnyegekre, rugalmas padlózatra – beleértve a luxus vinilcsempét és a nora gumi padlóburkolatot is – specializálódott. Segítünk ügyfeleinknek olyan nagyteljesítményű belső terek létrehozásában és kialakításában, amelyek segítik a termelékenységet és a kreativitást, valamint a jólétet, és hozzájárulnak a bolygó fenntarthatóságáért vívott küzdelemben is. Küldetésünk, a Climate Take Back ™ meghívja egyúttal Önt is, csatlakozzon hozzánk, segítve a bolygónkat helyreállító módon, és az életnek megfelelő légkört megteremtve működni.

Tudjon meg többet az Interface-ről az www.interface.com-on és a www.blog.interface.com-on, nora márkánkról pedig a www.nora.com címen.

Kövessen minket: TwitterYouTubeFacebookPinterestLinkedInInstagram, éVimeo.